fjallwebb

Direktlänk till inlägg 1 januari 2010

Björn Uglem lämnar Härjedalen!

Av Marie - 1 januari 2010 14:50

Björn har beslutat lämna Härjedalen efter att försökt etablera en verksamhet i sitt hemlandskap som baserats på natur, kultur, vildmark och historieturism..

 

  

 

Beslut som tagits av den kommunala administrationen, bland annat angående rätten att få sälja mark på den egna jordbruksfastigheten, samt turistorganisationens oförmåga till att tillvarata nya innovativa idéer för utveckling av turistisk verksamhet har omöjliggjort vidare satsning och drift av verksamhetens etablering. Björn anser dock inte att hans idéer är fel utan att de ligger rätt i tiden i förhållande till samhällsutveckling och därmed rådande behovskriterier.

 

Han har inte haft några som helst problem att få gehör för sina idéer på andra ställen, vare sig nationellt eller internationellt. Därför faller det sig naturligt för honom att flytta sin verksamhet.

 

Eller som han uttrycker det efter att ha sett hur kommunala beslutsfattare handskas med kommuninnevånarnas skattepengar så känns det helt ok att slippa betala kommunalskatt till eländet.


  

 

Björn är dock inte bitter utan vill gärna tro att människor alltid försöker göra det bästa. Att det ibland blir tokigt beror nog hellre på okunskap än dåligt engagemang.

 

Att stärka engagemanget och självkänslan hos de människor som bor och betalar skatt i landskapet anser Björn vara kommunledningens viktigaste uppgift, inte minst när det gäller ungdomarna. Att förstå värdet av att entusiasmera dem är helt avgörande för kommunens framtid, speciellt när det gäller dessa som både återvändare och marknadsförare.


  

 

När det gäller företagare och entreprenörsutvecklingen bör det inte vara kommunens roll att leda denna utan att se till att ansökningsärenden och beslut angående tillstånd och etc går snabbare och smidigare.

 

Detta genom att underlätta och hjälpa till istället för att kontrollera och kräva.Detta anser han vara viktigare än allehanda bidrag för att uppnå ett friskt entreprenörskap.

 

Björn säger att folket i Härjedalen alltid kommer att ha en plats i hans hjärta och för honom är det absolut det vackraste landskapet i Sverige.


  

Björn säger att hans flytt är att se som en historisk företeelse, nämligen guldrushen. När en guldfyndighet inte var tillräckligt givande gav man sig i väg för att hitta en mer lättbearbetad.


  

Det viktigaste under guldrushen var dock inte att hitta guldet utan att leta efter det och att få uppleva känslan av att kunna skapa sina egna livsförutsättningar. Äventyret och att få göra nya erfarenheter är för Björn det viktigaste och tillför enligt honom utveckling på alla plan.

 

Han är därför tacksam över sina erfarenheter från Härjedalen och avslutar med Stenmarks bevingade ord ”Hä löns int förklar för dom som int begrip”.

 

  

 

Bloggarens kommentar: Jag tackar Björn Uglem för att han gav mig förtroendet att skriva om hans beslut på mina bloggsidor. Samtidigt önskar jag honom och familjen en riktigt Gott Nytt År.

 

Till er alla andra: Har även du något att berätta om ;-) i denna kommun och dess ovärderliga rättvise arbete. Så hör av dig till mig…… för i denna blogg är allt (tror jag) möjligt.

 

Tänk er själv vilket lyft för kommunen nu när de dessutom har beslutat om att dela ut stimuleringsbidrag till företagarna, bara de de andra inhemska flyttar ut sin verksamhet till andra kommuner. Bara det säger att år 2010 kommer att bli ett nog så spännande år för oss alla.

 

För som “Seneca” sa:
Det viktigast är inte hur länge man lever, utan hur väl man lever
.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 1 januari 2012 18:05


Som den kreativa själ jag är så kan man förstärka stämningen från nyårsnatten genom att lägga ihop flera foton till ett. Dessutom fick vi uppleva flygande ljus som vi först trodde var ett flygplan men som tyst for kors och tvärs över himlen i allt sn...

Av Marie - 4 december 2011 00:21

Så blev det dag 2 på denna härliga annorlunda marknad. Jag är mycket positivt överraskad och glad att få vara med om detta äventyr. Själv rör jag mig mellan Fäboden och Brunflologen inne på Jamtli, fast största delen inne i en blå husvagn som är det ...

Av Marie - 13 november 2011 15:33

Oj vad länge sedan jag var här och skrev. Så det är väl nu hög tid. Har fixat till lite upptill på denna bloggplats eftersom man blev hänvisad till en bredare topp. Så min design blev en bakgrund av dessa fantastiska färger man då och då får uppleva....

Av Marie - 19 november 2010 16:28

Liv och överlevnad i Arktis - 2010-11-27 --- En konstutställning om överlevnadskonst. Björn Uglem ställer ut bildkonst inspirerad av 15 år av årliga boendeperioder i norra Alaska. Konstutställningen består även av unika föremål från Nunamite...

Av Marie - 27 september 2010 11:58

Sveriges enda ambulerande museum. The last great adventure.Experience the wild Goldrush to Alaska.   Efter 16 års resor till Alaska och massor av erfarenhet av att både leva i vildmarken och vaska guld så har Björn Uglem byggt Sverige...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Maries Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards